Veranderen door loopbaanbegeleiding?
Laten we kennismaken.

Loopbaanbegeleiding

De loopbaan van je dromen

Elke dag met de glimlach gaan werken, heerlijk! En het kan, ook voor jou. Loopbaanbegeleiding of job coaching is de meest efficiënte weg naar de loopbaan van je dromen.
Voor we daar zijn, hoor ik wel eens vaker van mensen: “het gaat niet zo goed met mij op mijn werk – ik weet dat ik dit niet meer wil, maar vraag mij af wat dan wel?”

Ken je de quote “When love goes wrong, nothing goes right”? Dat is wat Marilyn Monroe ooit zei.
Ik weet niet of ons professioneel leven van eenzelfde orde van grootte als de liefde is, maar ons werk en de organisaties waarin we werken, hebben wel een grote invloed op hoe het met ons is. Daarom is het belangrijk om af en toe stil te staan bij ons professioneel leven en tijd te maken voor een goed gesprek en zelfreflectie.

Misschien wil je als werknemer of zelfstandige minder stress in je werk, meer fut. Of je zit met twijfels en vragen. Je wil meer voldoening uit je job halen, of na die lange carrière eens de balans opmaken voor de komende jaren. Je wenst meer evenwicht tussen werk en privé, of je wil je talenten het meest laten renderen. Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan wat je nu op je werk kan laten zien. Of de communicatie en samenwerking binnen je team of met je leidinggevende lopen niet vlot. Mogelijk ben je actief in bijberoep en speelt de vraag of overschakelen naar het volledig zelfstandige-statuut jouw juiste keuze is. Of je droomt al lang van die eigen zaak maar weet niet of het iets voor jou is? Als loopbaancoach ga ik graag met je in gesprek. Ik heb de kennis, de ervaring en methodes in huis om je te begeleiden bij loopbaanverandering of loopbaanonderzoek.

De reis naar jouw sterktes en kwaliteiten

Issues en negatieve energie laten we achter ons. Samen gaan we op zoek naar wat wél werkt voor jou en waar jij je op je sterkste voelt. Door gesprekken in mijn praktijk ontwikkelen we jouw unieke persoonlijke handleiding. Tijdens de eerste sessies werken we vooral rond zaken die voor jou van belang zijn zoals: je sterktes of kwaliteiten, je interesses, vaardigheden, je rollen en doelen… In het vervolgdeel begeleiden we je bij het formuleren van je droomjob en onderzoeken we welke stappen je kunt zetten.

Vind je het best spannend om die persoonlijke gesprekken in een coaching ruimte te voeren? Hou je van ruimte en een groene omgeving of ervaar je op dit moment veel stress en druk? Dan kan je loopbaanbegeleiding volgen in de natuur. Als natuurcoach neem ik je graag mee op pad in de mooie Kempen.

Beide trajecten volgen een gelijkaardig proces. Alleen is bij natuur coaching de natuur het kader i.p.v. een praktijkruimte. En de natuur is onze partner om de juiste handvaten te vinden om je huidige baan zo in te richten dat je er meer energie en voldoening van krijgt. Of wie weet, geef je je carrière daarna wel een totaal nieuwe wending!

Het coaching proces

Ieder coaching traject is een proces in verschillende fases. Alles start met een kennismakingsgesprek, geheel vrijblijvend. Beslis je om het traject te starten, dan bestel je een loopbaancheque bij VDAB. De eerste sessie duurt een uur en noemen we de intake: we werken samen om je loopbaanvraag heel duidelijk te krijgen. De volgende sessies zijn in blokken van 1,5 ingedeeld. Tussen de verschillende sessies werk je zelf verder aan opdrachten die je meekrijgt. Na 7 uur begeleiding rond je af met een persoonlijk plan met stappen en doelen die concreet en geformuleerd zijn (inclusief de hulpbronnen die je zal inzetten). Dat je jouw leidraad om nu en in de toekomst verder mee aan de slag te gaan.

Loopbaancheques VDAB

Loopbaanbegeleiding bij 12Change is mogelijk via de loopbaancheques van VDAB. Zo werkt het:

  • Check op de site van VDAB of je voldoet aan de voorwaarden tot financiële tegemoetkoming.

  • Bestel je loopbaancheques online.

  • Geen recht op loopbaancheques en wens je toch loopbaanbegeleiding? Contacteer ons.